tiistai 4. joulukuuta 2012

Itsenäisyyspäivän kuppikakut



Leila Lindholmin ihana kirja on sitten vihitty käyttöön virallisesti, ensimmäiseksi leivonnaiseksi valitsin tietystikin näin Itsenäisyyspäivän alla ko. päivän kuppikakut. Sinivalkoista väriä edustaa mustikat kakun sisällä ja valkoinen ihana kuorrutus. Ohjeessa neuvottiin laittamaan tuoreita mustikoita myös kakkujen päälle, mutta kun tuoreita ei löydy ja pakastinmustikat värjäävät sulaessaan, niin päädyin näihin nomparelleihin.
 Käyn vielä tänään Tiimarissa katsomassa josko löytäisin pieniä Suomen lippuja kakkuihin, aion olla niin isänmaallinen ja koristella kuppikakut viimmosen päälle.

On muuten mielettömän hyviä :)


Siinä samalla tekaisin suolaisia torttuja ja tietty perinteisiä luumutähtitorttuja.  Näihin ohjeen näin  jossain sisustuslehdessä, en muista missä, mutta miniäkokelaallani oli iso pino niitä ja sieltä ohje tupsahti eteeni.

Makian päälle maistuu suolainen :)


Tässä ohje suolaisiin tähtitorttuihin:

500 g torttutaikinalevyjä, sulata leivinpap. päällä ja kauli  vähän pitemmiksi, jotta
taikina tulee ohuemmaksi. Tee kaksi torttua normaaliin tapaan ja
lopusta taikinasta tee kierteitä, jotka voit paistaa
uunissa napostelutikuiksi.
Minä sain kaksi torttua ja vielä 3x1,5 cm:n palat
tikuiksi, jotka voitelin kananmunalla.
Lopuksi pizzamaustetta ja ruususuolahiutaleita päälle.

Täytteen ohje:

125 g Reinbow valkosipuli-yrtit tuorejuustoa
50 g vihreitä oliiveja silppuna
50 g kinkkua silppuna

Lusikoi täyte torttujen päälle ja rouhittua mustapip. lisäksi.
Paista 225 asteessa uunin toiseksi alimmaisella tasolla n. 15 min.

Lopuksi kuppikakkujen ohje Kuppikakkuja, ole hyvä-kirjasta. Tästä linkistä pääset tilaamaan kirjaa, jos et löydä kaupoista ja mielesi tekee leipoa ihania leivonnaisia :) 


Astiat kuvissa ovat uuden uutukaisia meillä. PiP home-tuotantoa jota saa esim. Sokoksista. Linkki vie PiP Studio Amsterdamiin.
Pitkään olen haikaillut näitä ihania astioita ja nyt saatuani joululahjarahaa, ostin 2 mukia ja leipälautaset, luulenpa että ei jää tähän, on ne niin meijän näkösiä astioita ja sopii keittiöömme ku nenä päähän.
Jyväskylän Anttilasta sain harmaavalkoruudullisen kankaan pöytäliinaksi. Aiemmin ostamani harmaa lakana joutuu tonttujen vartaloksi :)

Maisema on luminen ja eilen paukahti -20 mittariin, onneksi tänään vain -14. Mukavia talvipäiviä teille ystäväin!

7 kommenttia:

  1. Tuo sulainen torttu onkin kiva, kun on makean kanssa samanlainen...rakastan joulutorttuja ja välillä olisi hyvä syödä suolaista...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, minustakin se on oiva idea, siinä oli neljää eri täyteohjetta ja tuon tein omasta päästä kun löytyi kaapista tarpeita. Kannattaa kokeilla :)

      Poista
  2. Nam... nuo sulaiset tortut on hyvä idea, täytyypä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä. Minusta ne ovat vaihtelua jo muodoltaankin, olen aina taitellut kolmioksi suolaiset palat, mutta miksi ihmeessä ne eivät voisi olla kauniimpia - tähtitorttuja - aion tehdä niitä lisää eri täytteellä, mukava napostella kun tekee vähän suolaista mieli ja muutakin kuin kinkkua :)

      Poista

Mukava kun ehdit jättää kommentin, kiitos!

Thanks so much for stopping by my blog and leaving your kind comment.